Min historie

Egen "bedrift" i alder av 14 år


Jeg har alltid vært glad i selge og ønsket å ha mye penger. Trolig har det kommet fra fattern, bortsett fra at han aldri har hatt mye penger, men den andre delen med et ønske. 


Som 12 åring solgte jeg og en kompis bursdagskort fra dør til dør: 


- “Hei, vi kommer fra Hauketo fotballklubb og selger bursdagskort for innsamling til vår fotballtur til Sør-Afrika”. 


9 av 10 døråpnere: - “Dessverre”.


Ettersom tiden gikk lærte vi at det er i ukjente/rikere nabolag at pengene lå. Vi tok bussen til steder med litt finere hus og klarte å selge et bursdagskort, for 1/4 av hele pakken med 8 bursdagskort kostet. 


To gutter på 12 år som hadde begynt salgs karrieren tidlig, begynte å få smaken på penger. 


Kort tid senere la vi ut alt av produkter vi ikke hadde bruk for (vi hadde i hvert fall ikke bruk for det, mor og far trengte det kanskje) på Finn.no. 


Vi ble besatt av salg og kort tid senere hadde vi vår egen “bedrift”:


Beste kompis (14): “Hey, la oss begynne å fikse telefoner og selge de dyrere. Jeg har sett en Youtube video det ser lett ut”


Meg (14): “Det går ikke, det er umulig”. 


Beste kompis (14): “Jeg lover, jeg har skaffet en telefon la oss prøve”


Meg (14): “Det går ikke, men greit la oss prøve”.Her startet det:


2 fjortenåringen løp rundt omkring i Oslo, skaffet knuste iPhones, byttet skjerm og solgte for dobbelt så dyrt. På en knapp måned hadde vi 16.000kr i overskudd + litt misfornøyde kunder…


Det jeg ikke visste, var at dette la grunnlaget for en helt egen mentalitet, en mentalitet som de aller færreste har: En mentalitet om at du ikke trenger skole, utdanning også kalt “get rich slow” metoden. Jeg fikk en mentalitet om at du kan tjene penger mye raskere. 


Markus Klepp Kraiem

Mitt navn er Markus Klepp Kraiem, jeg er født 26. oktober, oppvokst i Oslo, Prinsdal. 

Nettbutikk fra soverommet og bakerst i klasserommet


I løpet av mine 15 år hadde jeg stjålet titalls av sparkesykler og sykler, det gikk rett og slett raskere å sykle enn å gå. Hvis en sykkel ikke hadde en eier, ble jeg dens nye eier. Fart og spenning var gøy, men det var slitsomt å sykle. Så: jeg fikk øyet opp for hoverboard på Alibaba.com og med mine egne penger bestilte jeg mitt første hoverboard til 220USD. 


Gutta på Hauketo Skole: “La meg prøve a”. 


Kort tid senere hadde jeg bestilt et nytt hoverboard, en oppgradert modell. Alle ville ha hoverboard.


Mitt hode: “Hvordan kan jeg tjene penger på dette?”


Helt nystartede bedrifter solgt produktet for minst 4990kr, men produktet kostet bare 220USD. Her var det penger å tjene tenkte jeg. De andre bedriftene hadde en nettbutikk, det ville jeg også ha.


Pappa hadde et regnskapsprogram; Visma.no med mulighet for å sette opp en egen nettbutikk. Naturligvis var ikke denne delen av programmet tatt i bruk frem til jeg fikk tilgang. 


På gutterommet (samme sted som denne teksten ble skrevet), begynte jeg å sette opp nettbutikken, uten kunnskap, kun ren nysgjerrighet slik som med salget av produktene på Finn.no og reparasjon av mobiltelefoner. Jeg videreutviklet nettbutikken bakerst i klasserommet i 10. klasse. 


En (drit stygg) nettbutikk var satt opp innen få dager. Jeg bestilte inn 5 hoverboard. 


Mitt første salg


 • Hvit hoverboard, Pris: 3990kr! WOW.
 • Kjøper: Ung jente i Oslo

 • Jeg har fått mitt første nettbutikk salg, men langt nær det siste. 


  50 hoverboard


  Husker du hva jeg nevnte innledningsvis om at pappa alltid hadde et ønske om å bli rik, er kommer det inn igjen. Han slang seg på og investerte i 50stk hoverboard. Litt høyere antall og priser ble bedre. 


  Vi hadde ikke tenkt langt, for en knapp måned senere kom 50stk hoverboard på døra. Jeg hadde ingen etikett skriver, ikke et ordentlig system og alt var bare kaos. 


  Men...fordelen med kaos er at du får ting gjort. Jeg fikk ting gjort, nesten alle hoverboardene var forhåndsbestilt, resten ble stablet på soverommet mitt.  


  Det vi ikke visste var at dette skulle bli starten på et rent helvete, men også en drøm.


  Husk...kaos uten system bare fører til enda mer kaos. 


  Kaos eller ikke kaos, nettbutikken genererte salg. Ikke veldig mye, men en del. Neste parti med hoverboard var på 250 enheter. 


  Alt dette skjedde samtidig som jeg gikk på Hauketo Ungdomsskole og spilte fotball i Follo FK. Jeg har alltid likt å gjøre flere ting og når jeg ser tilbake er det personen som får gjort mest som vinner mest. 

  11.000kr før Kl 11:00


  I 2016 satte jeg opp nettbutikken i Shopify, det jeg ikke visste var at Shopify skulle revolusjonere nettbutikken. Alt var plutselig mye enklere, det var et bedre system og gjort muligheten for å vokse var tilstede. Eneste var at jeg ikke kunne nok, jeg hadde ikke strategiene. 


  Jeg begynte på Lambertseter Videregående høsten 2015, trente for Follo FK og drev MyStuff.no samtidig. Jeg hatet videregående og skjønte ikke helt hva jeg gjorde der, jeg hadde alltid lyst til å droppe ut, men jeg var hjernevasket slik 99% av alle andre i dag er. 


  “Du må gå på skolen ellers vil du ikke få en skikkelig jobb”. Hva om du ikke vil ha en skikkelig jobb, hva om du bare vil bli rik? Må du fortsatt gå på skole? 


  Jeg var helt sikker på at jeg ikke trengte skolen, men jeg droppet ikke ut. Og jeg anbefaler heller ikke å droppe ut, hvis du ikke har en plan. Jeg hadde en plan, men fullførte likevel VGS. Jeg gjorde begge deler, jeg kombinerte skole, fotball og business.  Jeg hadde solgt for flere tusen kroner før lunsj, mens jeg satt i klasserommet og hørte på lærerne babale. 11.000kr før kl 11:00 var en av de beste dagene i 1. klasse. 


  Ingenting av dette lærer du på skolen og det aller meste du lærer på skolen har du ikke bruk for. Jeg har ikke hatt bruk for algebra, steinarter, periodesystemet eller novelleskriving, men jeg har omsatt for 20 millioner kroner i 2020.

  Er jeg smart? Nope. 


  Var du den smarteste i klassen? Nope. 


  Var jeg den dummeste i kassen? Nope. Jeg fikk 4.1 i snitt. 


  Sannheten er at 5er og 6ern eleven jobber for 4er eleven.   Jeg besto VGS vår 2019 og nå kunne jeg endelig gjøre det jeg ville, på fulltid!  Endringene i 2020 som endret alt


  Jeg hadde drevet en nettbutikk i 4år, men hadde ingen erfaring. I slutten av 2019 begynte ting å stoppe opp, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre videre.


  Nøkkelordet setning: “Du vil lære det du ikke vet, at du ikke vet”


  Så...hva skjedde? 


  Jeg hørte på MarkedsføringPoden på Spotify og kom over en Podcast om SEO med det som skulle til å bli min mentor, Harald Westre. Muligens den mest ærlige, kunnskapsrike og mest hjelpsomme personen jeg har møtt. 


  Jeg fant nummeret hans, ringte han, tok en prat og fikk satt opp et møte. Kort tid senere fikk jeg et intership hos han. 


  Steg 1


  Jeg ønsket å lære mer om SEO (søkemotoroptimalisering) og Harald var ekspert på dette. 


  Det første vi gjorde var å sette opp et mål, for jeg hadde aldri satt meg et mål. Helt siden jeg begynte å selge kort på dører, hadde jeg ingen mål, målet var bare å selge. 


  Men spørsmålet er: Hvor mye skal jeg selge?


  Du vil aldri nå et mål som ikke er satt. 


  Et mål er en ledestjerne, en GPS og noe som får deg på jobb hver eneste dag.


  Målet jeg satt opp i januar 2020 var å omsette for 7 millioner i løpet av 2020.


  Vi begynte da å bryte ned målet.


  7 millioner i året


  583 333 millioner hver måned


  19 178kr per dag


  Spørsmålet var, hvordan i h*lvete skulle jeg få til dette. I mine øyne var dette mer et ønske enn et mål.


  Det jeg har funnet ut av nå er: Setter du deg ikke skyhøye mål, kommer du ikke til å nå langt. Sett deg heller altfor store mål, for du vil kanskje aldri nå disse målene, men standarden og resultatet vil automatisk bli bedre enn hvis du setter deg et lite mål.


  Det viktigste jeg har lært av Harald har vært det jeg ikke visste at jeg ikke visste. Med andre ord, jeg fikk helt ny kunnskap. Jeg ønsket bare å lære om hvordan jeg kunne få MyStuff.no til å bli mer synlig i Google - SEO.

  Jeg fikk et mye klarere bilde av hvordan man driver en nettbutikk, markedsfører og forstår markedet. Harald er fremdeles min mentor i dag (oktober 2020) og jeg lærer stadig nye ting. All denne kunnskapen har åpnet opp for ekstremt mange muligheter og har bidratt i ekstremt stor grad til at jeg ikke bare har nådd målet mitt for 2020, men nesten doblet omsetning på 10 måneder. 

  Situasjonen er ingen unnskyldning

  En dårlig eller ikke ideel situasjon er ikke en unnskyldning for å ikke gjøre noe. Jeg hadde ikke et skikkelig lager, men det har ikke stoppet meg i å stå på. Bildet under viser hvordan en av de mest hektiske dagene på det lille lageret så ut. Faktisk ikke på lageret, men i gangen (hadde vaktmesteren kommet ville jeg nok fått saftig med kjeft). 


  230 588kr på 24 timer

  Jeg har ingen spesiell skole utdanning, kun grunnskole og VGS. Det trenger ikke du heller, men jeg har brukt tusenvis av timer på å lære meg og finne ut av det som er viktig for å nå målene dine.

  6. august, 2020 slo jeg alle mine salgsrekorder. Det endte med 230 588kr på 24 timer.

  Utdanning kan skje på hundrevis av måter, men det beste er å studere personer som har oppnådd noe du ønsker å oppnå. Jeg tok kontakt med en markedsføringskonsulent, men det finnes mange andre måter å gjøre det på.


  Rådet mitt er å ikke høre på noen andre når det kommer til karriere, hvis de ikke er der du ønsker å være, om det er økonomisk, spirituelt eller helsemessig. Studer personer som er helt på toppen, Warren buffett, Grant Cardone, Elon Musk også videre. 


  Jobb hardt for å nå målet ditt

  Jeg er en helt vanlig person, jeg er ikke spesiell, men har gått en litt annen retning enn folk flest. Det er hvorfor jeg har satt opp SharkMedia, for jeg vil utdanne deg til å gjøre det samme. 

  Svaret er å tørre, jobbe hardt og ikke høre på andre som ikke er der du ønsker. Hvis du har kommet lenger enn meg, så hører du ikke på meg.


  Med vennlig hilsen Markus Klepp Kraiem